Curling: Taliani v mixoch stále stopercentní, dramatický deň Austrálie

06.02.2022 Celý región

Peking 6. februára (TASR) - Talianski curleri si aj po ôsmich zápasoch základnej časti udržujú stopercentnú bilanciu v olympijskom turnaji miešaných dvojíc. V nedeľu si v Pekingu poradili s domácimi Číňanmi 8:4, následne zdolali Švédov 12:8 a suverénne vedú tabuľku. Okrem nich majú istý postup do semifinále aj Briti a Nóri.

Šancu na postup už stratili Česi Tomáš Paul a Zuzana Paulová. V nedeľu síce najskôr zdolali USA 10:8, ale potom podľahli obhajcovi zlata Kanade 5:7 po extra ende. V tabuľke už nemôžu skončiť na prvých štyroch priečkach zaručujúcich semifinálovú účasť.

Dramatický deň zažili Austrálčania. Po rannej informácii o opakovanom pozitívnom teste na koronavírus sa Tahli Gillová rozhodla nezostávať v izolácii a tím sa začal baliť rovno na cestu domov. Medzitým však Austrálsky olympijský výbor napadol výsledky testov, keďže sa Gillová cítila zdravá a bez príznakov. Tesne pred prvým nedeľným zápasom sa dozvedeli správu, že medicínsky expertný tím preštudoval jej vzorku a stanovil, že hodnoty sú v akceptovateľnom rozsahu. Umožnil tým Gillovej hrať v závere základnej časti olympijského turnaja. Austrálčania, ktorí majú v curlingu pod piatimi kruhmi premiéru, následne zdolali Švajčiarsko 9:6 a Kanadu 10:8 po extra ende a dosiahli svoje prvé a zároveň posledné dve víťazstvá. O šancu na postup do semifinále prišli už dávnejšie, v tabuľke nemôžu skončiť lepšie ako na 9. mieste.

ZOH 2022 v Pekingu - curling

mix:

USA - Česko 8:10
Veľká Británia - Čína 6:5
Nórsko - Švédsko 6:2
Austrália - Švajčiarsko 9:6
Taliansko - Čína 8:4
Kanada - Česko 7:5 po extra ende
Kanada - Austrália 8:10 po extra ende
Taliansko - Švédsko 12:8
Švajčiarsko - USA 6:5
Nórsko - Veľká Británia 6:2
 

Vyberte región